Пушено свинско с нахут в гювечета

11/03/2017
zarq666@gmail.comот zarq666@gmail.comПомощник Готвач
"Порция наслада с аромат на пушено свинско за всеки "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо305
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • нахут – 700 г (сварен) или от консерва
  • пушено свинско месо – 600 г (може и пушени ребра, но обезкостени)
  • моркови – 1 - 2 бр.
  • лук – 1 голяма глава
  • домати – 2 бр. или ½ буркан стерилизирани домати
  • чушки – 1 бр. червена
  • чушки – 1 бр. зелена
  • зехтин – 3 с. л.
  • брашно – 1 с. л.
  • червен пипер – 1 ч. л.
  • черен пипер – ½ ч. л.
  • джоджен – 1 ч. л.
  • майорана – 1 ч. л.
  • сол – 1 ч. л.
  • лют червен пипер – 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме лука на едро, морковите, доматите и чушките почистваме и нарязваме на кубчета. Запържваме в горещия зехтин лука, морковите, червената и зелената чушка.

Прибавяме накиснатия от вечерта и сварен нахут (или стерилизиран от буркан). Разбърква се всичко хубаво, прибавя се брашното и червения пипер и също леко се запържват.

Слагат се и доматите и подправките (джоджен, майорана и черен пипер) и накрая обезкостеното пушено свинско месо. Посолява се на вкус.

Цялата смес се прехвърля равномерно в 4 броя гювечета. Добавяме по 1/4 ч.ч. вода (или водата от нахута, ако ползвате от буркан) във всяко гювече, захлупваме с капачетата и печем на 180 градуса на средна решетка за около половин час.

Оставяме леко да изстинат и по желание поръсваме с лют червен пипер при поднасянето.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар