Кисело зеле с ориз и пуешко месо

11/03/2017
Гергана  Георгиеваот Гергана ГеоргиеваИноватор 1x
"Класическо зимно ястие, което няма как да не харесате "
Приготвяне45 мин.
Готвене40 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо637
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг3,3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пуешко месо – 500 г
  • кисело зеле – 1 зелка
  • ориз – 1 к.ч.
  • лук – 1 глава
  • олио – 150 мл
  • червен пипер –1 ч.л.
  • чубрица – 1 ч.л.
  • универсална подправка – 1 ч.л. зеленчукова
  • дафинов лист – 2–3 листчета
  • сол - на вкус
  • вода – 4 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пуешкото месо в подсолена вода и го обезкостете. Нарежете зелето на дребни парчета и го запържете до полуготовност в половината от олиото.

В друг съд сгорещете останалата част от олиото, прибавете лука нарязан на дребно и добавете измития и отцеден от водата ориз. Пържете, докато оризът стане стъклен. Прибавете към него запърженото зеле и подправките.

Разбъркайте добре, разпределете пуешкото месо, накъсано на парчета, и залейте с топла вода. Опитайте и ако е необходимо, добавете сол на вкус.

Сложете тавичката в загрята фурна и печете на 180 градуса за около 40 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар