Пай от стар хляб

10/03/2017
Tania Rusenovaот Tania RusenovaПомощник Готвач
"Практичните домакини не хвърлят стар хляб - те приготвят от него вкусен пай, с който да нагостят цялото семейство "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 599
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете хляб, който е поизсъхнал, но все още е подходящ за консумация. Хлябът нарязваме на парченца. Поставяме в съд, счукваме трите яйца и смесваме с прясното мляко.

Добре разбиваме, след което поливаме хляба с нея. Хлябът трябва само да се овлажни, но да се разкашква. Ако хлябът дойде в повече, може да се сипе още малко мляко.

За да не се загубва в сместа след изпичането, сиренето го нарязваме на кубчета. Колбаса и част от кашкавала и киселите краставички - също на кубчета. Всичко това разбъркваме с ръце, без да го мачкаме много.

Изсипваме в тавичка, в която предварително сме поставили хартия за печене. Печем за около 20-25 мин., след което поставяме разбитите две яйца и останалият настърган кашкавал.

Печем до порозовяване.

подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар