Спаначник със сирене и яйца

11/03/2017
Нина Иванова
отНина ИвановаПомощник Готвач403311
"Сложим ли спаначник със сирене и яйца на трапезата - пролетта е дошла "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 807
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме спанака, почистваме го и го нарязваме на ситно. Прибавяме яйцата и разбъркваме добре. След това прибавяме настърганото сирене, нарязаният на ситно магданоз и главата лук, също нарязана на ситно. Разбъркваме хубаво продуктите.

Прибавяме олиото, содата, киселото мляко и сол на вкус. Бъркаме отново и започваме да прибавяме брашното до получаване на смес с гъстотата на тесто за кекс.

В тавичка, която е предварително намазана с мазнина, изсипваме сместа и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса. Първоначално печен само отдолу и след 20 минути и отгоре и отдолу.

Печем, докато се получи златиста коричка. Сервираме спаначника с кисело мляко.

Пожелание в рецептата можете да добавите чесън, копър и кашкавал за поръсване отгоре в последните минути от печенето.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар