Оризови пънчета в листа от лапад

11/03/2017
"Вкусно, здравословно и много ефектно - едно предложение, с което ще впечатлите гостите си "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо395
  • Преглеждания за месеца394
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Измийте ориза, отцедете и го сипете да се позапържи в тиган със сгорещено олио. Прибавете нарязани лука, чесъна, чушката и разбъркайте два-три пъти. Залейте с три чаши вода. Прибавете подправките и оставете да се готви на тих огън, докато оризът се развие.

Лапада измийте и отстранете дръжките от листата, така че да получите две дълги половинки.

Сложете на огъня съд с вода с малко сол да заври. Пуснете листата от лапада в горещата вода да се попарят, но много внимавайте да не се сварят, за да не се накъсат. Извадете ги в друг съд със студена вода.

Сега идва ред на най-интересната част от заниманието. Върху рогозка за оформяне на суши или с друго нещо, което имате под ръка, например по-твърда кърпа, сложете лист от стреч фолио и го намажете с четка с малко олио. Отгоре разстелете внимателно листата от лапад, като ги застъпвате. Ще получите платно вместо кора за суши.

Сложете от ориза с лъжица в началото на листа, по дължина от единия до другия край и завийте на руло един оборот. Насипете пак една ивица ориз по дължината и върху него червен домат, нарязана на пръчици.

Завийте отново един оборот, а после повторете пак ориз и пак завийте на руло, като стягате с фолиото.

Оставете рулото да престои 20-на минути. След това внимателно нарежете на пънчета. Боднете в средата на всяко пънче парченце маслина без костилка.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар