Ризи е бизи

11/03/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2625868
"Класическа изпитана рецепта за Ризи е Бизи, сега топката, тоест оризът е във вашата чиния "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо392
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • дългозърнест ориз – 1 ч.ч. /от кутийките/
  • лук - 1 главичка малка
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • грах - 300 г сварен
  • бекон – 100 г /варено - пушен/
  • шунка – 100 г
  • вода - 3 ч.ч.
  • бульон – кубче пилешки
  • сушени домати – 2 - 3 бр.
  • пармезан – 2 - 3 с.л. настърган
  • магданоз – 3 - 4 стръка
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
  • универсална подправка – 1 ч.л. зеленчукова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган капнете 4-5 с.л. зехтин и пуснете да се позапържат накълцания лук и чесън.

Прибавете ориза, залейте с три чаши топла вода, в която предварително е разтворено кубчето пилешки бульон.

Оставете на тих огън да се вари около 20 минути, като разбърквате от време на време. Поръсете с подправките.

Прибавете граха пет-шест минути, преди да е готово. Прибавете също и нарязаните на парченца бекон и шунка.

Преди сервиране наръсете с настърган пармезан и накълцан магданоз. Украсете със сушен зехтинов домат. Залейте с някакъв сос по желание.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар