Азиатско яйчено руло

11/03/2017
Калинаот КалинаНовак
"Ефектно яйчено руло по азиатски - свежо предложение за обяд, от което ви препоръчваме да се възползвате "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо406
  • Преглеждания за месеца405
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • Яйца - 5 бр.
  • моркови - 1/3 ч.ч.
  • Праз - 1/2 бр.
  • сол - 1 щ.
  • Соев сос
  • Олио

Начин на приготвяне

Яйцата и солта се разбъркват добре с бъркалка. Морковът се нарязва на дребни кубченца, а праз лукът - на кръгчета, след което се добавят към яйчената смес.

Тиган се загрява на котлона и се омазнява с олио. Когато е достатъчно нагрят, в него се изсипва тънък слой от сместа и тиганът се разтръсква, за да може сместа да се разпредели равномерно.

Слоят наистина трябва да е тънък като палачинка, за да може да се навие на руло, без да се накъса! Когато яйчената смес започне да се изпича отдолу, внимателно с шпатула или вилица я навийте като палачинка, като на всяко навиване я натискате надолу, за да се слепи добре.

Когато първият слой е изцяло нагънат на палачинка, избутайте го в единия край на тигана и до него изсипете втори слой. Когато и той е готов от долната страна, увийте вече готовата палачинка в него, за да се получи по-дебела палачинка.

Процесът се повтаря, докато сместа свърши. Рулото се реже на шайбички с дебелина около два пръста и те се сервират топли, полети със соев сос.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар