Плодова салата с карамел

11/03/2017
Станислава Армяноваот Станислава АрмяноваПомощник Готвач
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо54
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете се почистват, ябълките се обелват и всички се нарязват на кубчета.

В голяма купа се нареждат първо единият вид плод, след това малко стафиди, друг плод, после пак стафиди и така докато се наредят всички плодове.

Където има ред ябълки, те се поръсват с канела. Когато плодовете са в купата, захарта се карамелизира до светло кехлибарен цвят и още горещ се налива на тънка струя върху салатата.

Купата се покрива с домакинско фолио и се оставя в хладилник за поне 4 часа. Сервира се в индивидуални купички, като всяка порция се залива с получения на дъното сироп.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар