Свинска кавърма с картофено пюре

11/03/2017
Viktoriaот ViktoriaНовак
"И кавърма знаете как се прави, и картофено пюре. Сега ги комбинирайте и хапнете вкусно и дайте лайк за идеята "
Приготвяне80 мин.
Готвене180 мин.
Общо260 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 614
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Нарязваме на късчета месото. Подправяме с подправка за свинско месо, риган, черен пипер и ако е необходимо, сол. Нагряваме олио в тиган, изсипваме месото и пържим.

През това време нарязваме лука на едро, морковите, чушките, гъбите, домата и чесъна - на ситно. Подготвяме си тава. Изсипваме в нея запърженото месо и в същата мазнина добавяме зеленчуците и захлупваме с капак.

След 10 минути добавяме червен пипер, черен пипер на зърна, чубрица и сол, разбъркваме и сипваме водичка и към нея добавяме зеленчуков бульон. Оставяме да къкри 10 минути. Сваляме от огъня и изсипваме при месото.

Слагаме на 200 градуса във фурната и печем, докато водата се изпари. Картофеното пюре приготвяме, като обелим, нарязваме картофите и ги слагаме да се варят.

След като са готови, изсипваме ги в купа, добавяме маслото, топло прясно мляко и сол. Разбъркваме хубаво до получаване на пюре. След като кавърмата е готова, ръсим с магданоз и изсипваме в чиния, добавяме и картофено пюре.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар