Свинска кавърма с картофено пюре

11/03/2017
"И кавърма знаете как се прави, и картофено пюре. Сега ги комбинирайте и хапнете вкусно и дайте лайк за идеята "
Приготвяне80 мин.
Готвене180 мин.
Общо260 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 429
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • За кавърмата
  • свинско месо - 1.2 кг
  • чушки - 5 - 6 бр.
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 4 главички
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 300 г
  • лук - 6 главички
  • червен пипер
  • черен пипер
  • черен пипер - на зърна
  • олио - за пържене
  • универсална подправка - за свинско месо, по желание
  • риган
  • чубрица
  • бульон - 1 кубче, зеленчуков
  • сол
  • магданоз
  • За картофеното пюре
  • картофи - 1 кг
  • прясно мляко - 200 мл
  • масло - 150 г краве
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на късчета месото. Подправяме с подправка за свинско месо, риган, черен пипер и ако е необходимо, сол. Нагряваме олио в тиган, изсипваме месото и пържим.

През това време нарязваме лука на едро, морковите, чушките, гъбите, домата и чесъна - на ситно. Подготвяме си тава. Изсипваме в нея запърженото месо и в същата мазнина добавяме зеленчуците и захлупваме с капак.

След 10 минути добавяме червен пипер, черен пипер на зърна, чубрица и сол, разбъркваме и сипваме водичка и към нея добавяме зеленчуков бульон. Оставяме да къкри 10 минути. Сваляме от огъня и изсипваме при месото.

Слагаме на 200 градуса във фурната и печем, докато водата се изпари. Картофеното пюре приготвяме, като обелим, нарязваме картофите и ги слагаме да се варят.

След като са готови, изсипваме ги в купа, добавяме маслото, топло прясно мляко и сол. Разбъркваме хубаво до получаване на пюре. След като кавърмата е готова, ръсим с магданоз и изсипваме в чиния, добавяме и картофено пюре.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар