Маслени рулца с яйца и сирене

11/03/2017
Мария Симоваот Мария СимоваПомощник Готвач
"Тази закуска ще накара дори и най-големите сънливци да скочат от кревата и да седнат на масата в очакване на топли маслени рулца с яйца и сирене "
Приготвяне60 мин.
Готвене25 мин.
Общо85 мин.
Порции18
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 693
  • Преглеждания за месеца3692
  • Преглеждания за седмицата284
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

В купа разтворете маята със захарта и оставете на топло място за около 10 минути. Пресейте брашното, добавете солта и разбъркайте, направете кладенче в брашното. В него поставете разбитото яйце, разтопеното масло и добавете втасалата мая, замесете не много меко тесто.

Завийте тестото със стреч фолио и оставете на топло за около час. Премесете втасалото тесто и разделете на две равни части които оформяте на топки. Разточете топките на два много тънки и оформени правоъгълни листа.

Намажете ги с предварително смесените ситно натрошено сирене, жълтък и кисело мляко. Навийте намазаните с плънка листа на рула, намажете ги с разбития с вилица белтък и поръсете със сусам.

Нарежете рулата на по малки рулца и наредете ги в леко намазана с олио тава. Печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна за около 30 минути. Сервирайте топли с чаша айран за утринна или следобедна закуска. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар