Тилапия на фурна с картофена салата

11/03/2017
Shamsinaот ShamsinaЧирак
"Риба с картофена салата - най-вкусното предложение за обяд, което ще получите днес "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо168
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • за рибата
  • риба – 4 филета тилапия
  • лимонов сок
  • сол - на вкус
  • за салатата
  • картофи – 500 г
  • праз – половин стрък
  • лимонов сок
  • олио - малко
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тилапията е вид бяла риба, която, освен че е много вкусна, е и лесна за приготвяне.

Измиваме и подсушаваме много добре рибните филета. Подреждаме ги върху дъска/плато и се поръсват със сол, която се втрива в тях. Обръщаме ги и повтаряме процедурата.

В тавичка постиламе кухненска хартия и нареждаме рибата. Поливаме с малко лимонов сок (за по-екзотична и сладка нотка може да добавим и малко портокалов). Печем в предварително загрята на 190 градуса фурна за 35-40 минути.

Докато филетата се готвят, се заемаме с картофената салата. Обелваме половин килограм картофи и ги нарязваме на кубчета. Слагаме ги да се сварят до готовност, но внимаваме да не омекнат твърде много и да се разпаднат.

Прецеждаме ги в цедка/гевгир и поливаме със студена вода в продължение на минута. След като ги изтръскаме добре от водата, прехвърляме картофите в подходяща купа.

Добавяме нарязаният на полукръгчета праз и овкусяваме със сол, черен пипер, олио и лимонов сок. Разбъркваме добре и докато изваждаме рибата, оставяме за няколко минути салатата – да си „отпочине“ и да поеме от вкусовете.

Поднасяме филетата топли и гарнирани с картофите. Да не забравим и лимонов сок/лимон да има на масата.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар