Бобено ястие в кори за баница

11/03/2017
Shamsinaот ShamsinaЧирак
"Постно ястие с много зеленчуци в кори за баница - едно изкушение, което непременно трябва да се опита "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо676
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кори – 4 - 5 листа, за баница, фини
  • боб – 1 консерва, червен, в чили сос
  • царевица – 1/2 консерва
  • лук – 1 глава
  • чушки – 1 брой
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хората, които постят, знаят колко може да е еднообразно менюто им понякога. Тази рецепта предлага едно по-различно и засищащо хапване.

Нарязваме лука на немного ситно и го запържваме в среден по размер тиган с малко мазнина до омекване, добавяме и нарязана на квадратчета чушка. Изсипваме царевицата и боба в сместа. (Ако консервата с боб е в чили сос, използваме и соса, тъй като обикновено той е доста гъст и по-бързо се изпарява. Ако обаче имаме бели/червени зърна боб в някакъв вид марината (вода/доматен сос и други), прецеждаме и тогава добавяме към ястието.)

Овкусяме със сол и черен пипер и разбъркваме от време на време, докато и малкото течност се изпари. Важно е сместа да не е водна, тъй като после би скъсала корите, ако е такава. По същата причина, когато е готово, изключваме котлона и изчакваме десетина минутки, да се охлади.

В дълбока чиния с диаметър, близък до този на тигана, в който готвим, разстиламе корите, така че да се препокрият (а не просто да ги сложим, както са една върху друга, напластени в правоъгълник направо от опаковката). Ако корите са готови – фини, използваме 4-5, тъй като са тънки и лесно могат да се скъсат. Ако са дърпани, точени, и са по-дебели, 1-2 ще са достатъчни.

Изсипваме леко охладената смес върху корите и загръщаме със всички ъгли, така че да се получи нещо като пакетче. В същия тиган загряваме малко олио. Слагаме „пакетчето“ със стърчащите краища към дъното на тигана и пържим за няколко минути от едната страна.

Преди да обърнем ястието, слагаме 1-2 капки олио от горната част – това е с цел, да не залепне за дъното. Държим на котлона и от другата страна още няколко минути или до образуването на хрупкава коричка.

Поднася се топло, върви и със свежа салата по избор.

Плънката, разбира се, търпи всякакви вариации, като морковът се допълва много добре към гореизброените продукти.

Бележки:

1. Ако нямате или не намирате червен боб в чили, можете да го замените с обикновен бял и да добавите чили на прах/люспи.

2. Ако разполагате с точени, по-дебели кори, можете да употребите само 1-2 листа, а не 4-5.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар