Козуначено руло

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Козуначено руло1 / 3
11/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
1 бр.
"Сладкарството не е като готвенето на ястия - изисква повече прецизност и спазване на пропорциите - така, че вадете молив и записвайте"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 30 г прясна
  • яйца - 5 броя + 1 жълтък
  • олио - 13 с.л. или масло
  • прясно мляко - 250 г
  • захар - 300 г
  • лимони - настъргана кора на 1 лимон
  • ванилия - 1 прахче
  • сол - 1 щипка
  • мармалад - 2 - 3 с.л.
  • орехи - 1/2 ч.ч. натрошени
  • сусам - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята в една част от леко топлото прясно мляко. Добавете по 1 лъжичка захар и брашно, докато се получи каша. Оставете на топло да втаса.

Разбийте яйцата със захарта и добавете останалото мляко. Пресейте брашното и в кладенче посредата добавете втасалата мая, щипка сол и яйцата.

Започнете да замесвате тестото, като постепенно добавяйте и мазнината, ванилията и лимоновата кора. Месете, докато се получи хубаво еластично тесто, покрийте го и го оставете на топло да втаса.

След това разточете на блат с диаметър 21 см, намазнете го леко, намажете с мармалад, поръсете с орехи и го навийте на руло. Прехвърлете го в намазнена форма или тава и оставете отново да втаса.

Намажете го с разбит жълтък с малко олио, поръсете със сусам или кристална захар и сложете да се пече в предварително загряна фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
42
33
20
10
Дай твоята оценка: