Торта с праскови, стафиди и какао

11/03/2017
Veselina
отVeselinaГотвач263562533
"Не пипайте парчетата, броили сме ги - но може да си запишете рецептата, защото тази торта направо разбива сърца "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо220
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • компот – 1 ч.ч. сок, от праскови
  • праскови - от компотa
  • нишесте – 2/3 пакетче, ванилия
  • прясно мляко – 600 мл
  • вода – 100 мл
  • стафиди – 1 ч.ч.
  • какао – 3 с.л.
  • захар – 6 с.л.
  • блатове – 3 бр. 21/21 см ванилови, на суит плюс – варна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме първия блат в табла или плато. Напояваме блата със сок от компот от праскови, като с лъжица нанасяме отгоре. На котлона слагаме прясното мляко да се свари. Добавяме му 6 с.л. за захар за сладост.

В 100 мл вода слагаме 2/3 от нишесте ванилията и разбъркваме, за да може да се разтвори добре, а не остане твърдо. След като почти се е сварило прясното мляко, прибавяме нишестето. Бъркаме непрекъснато до готовност и сгъстяване.

Бъркаме без да спираме, за да не останат бучки. Дърпаме, след като е готов кремът. Малко го оставяме на страни. Обелваме кората на прасковите и ги режем на тънки парчета. Върху напоения първи блат мажем с крема.

Отгоре редим нарязаните праскови плътно една до друга. Пък слагаме слой от крема. Слагаме върху него вторият блат и го напояваме със сок от компота по същия начин. Нанасяме от крема и заглаждаме. Върху крема разпределяме 1 ч.ч. жълти стафиди.

Пак мажем с крема. Слагаме третия блат, напояваме го със сок от компот и отгоре го мажем с крема. С останалия крем мажем стените на тортата. Слагаме я в хладилника за 10 часа да стегне. Като стегне, поръсваме с какао през цедка. Режем я на 9 парчета.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар