Кекс с два вида сладко и пудра захар

11/03/2017
Veselinaот VeselinaГотвач 2x
"Когато кексът е с два вида сладко, може да хапнете двойно повече от него - стара кулинарна максима "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо271
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • конфитюр – 1/3 бурканче, сладко от сини сливи
  • конфитюр – 1/3 бурканче, сладко от смокини
  • яйца – 4 бр.
  • захар – 2/3 ч.ч.
  • кисело мляко – 1 ч.ч.
  • олио – ½ ч.ч.
  • хлебна сода – 1 ч.л.
  • брашно – 2 ч.ч.
  • масло - за намазване на формата за кекс
  • брашно - за посипване на формата за кекс
  • пудра захар – 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукваме едно след друго яйцата в по-голяма купа. С миксер разбиваме захарта с яйцата до гъст крем. Добавяме на тънка струйка олиото и отново разбиваме с миксера. В киселото мляко слагаме 1 ч.л. и разбъркваме.

След като се активира киселото мляко, го добавяме в купата и разбъркваме. Пресяваме брашното и го прибавяме бавно на малки дози към кашата, като продължаваме да разбиваме с миксера.

Включваме си фурната на 180 градуса. Намазваме с олио формата за кекс и посипваме с брашно. Към кашата прибавяме двата вида сладко и разбъркваме всичко с голяма лъжица или шпатула.

Изсипваме кексовата каша във формата и печем в предварително загрятата фурна до суха клечка. След като се изпече кексът и изстине, поръсваме с пудра захар през цедка.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар