Малай с пудра захар

11/03/2017
Veselinaот VeselinaГотвач 3x
"Лесен за приготвяне и двойно по-лесен за изяждане румънски кекс - няма как да откажете такова предложение "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо686
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • яйца – 2 бр. малки
  • брашно – 6 ½ с.л.
  • царевичен грис – 3 ½ с.л.
  • кисело мляко – 200 г
  • олио – 75 мл
  • захар – ½ с.л.
  • сирене – 125 г
  • сода бикарбонат – ½ с.л.
  • олио - за намазване на формата
  • царевичен грис - за намазвана на формата
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме брашното и гриса в купа. Смесваме брашното с гриса и разбъркваме.

Правим дупка по средата и слагаме вътре половината мляко и содата да се активира. Разбъркваме с ръка. В другата част от киселото мляко слагаме яйцата и разбъркваме с вилица.

Добавяме тази смес към купата и разбъркваме. Прибавяме солта и олиото на тънка струйка. Разбъркваме всичко до еднородна смес. Натрошаваме сиренето и го добавяме последно.

Разбърква всичко и изсипваме в намазана с олио и посипана с царевичен грис форма за кекс. Печем в загрята на 170 градуса фурна до пълна готовност.

Проверяваме с клечка дали се е изпекло достатъчно. Вадим го от формата и режем на парчета. Поръсваме с пудра захар с цедка.

Рецептата е на кулинарката Бети от блога Вкусно с Бети. Много сполучлива рецепта е!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар