Ризото с див ориз и зеленчуци

11/03/2017
"Ароматно пролетно ризото - вкусно и здравословно "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо299
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • див ориз - 100 г
  • спанак - 3 - 4 цели стръка
  • тиквичка - 1 бр. малка или половин голяма
  • моркови - 1 бр.
  • червен лук - 1 малка глава
  • бяло вино - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • черен пипер
  • хималайска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза и слагаме да се свари в леко подсолена вода. Измиваме и отцеждаме.

Подготвяме почистените и измити зеленчуци за топлинна обработка. Лука нарязваме на шайби, тиквичката на полумесеци, моркова на тънки кръгчета.

В тиган с незалепващо покритие и съвсем малко мазнина сотираме зеленчуците. Когато омекнат прибавяме накъсаните стръкове спанак за около две минути, колкото да си променят цвета. Зеленчуците трябва да останат леко хрупкави.

Добавяме дивия ориз и бялото вино. Овкусяваме със солта и черния пипер. Оставяме под капак за около минута - две и отстраняваме от огъня.

Оформяме ястието с помощта на малка купичка или чаша и гарнираме с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар