Сладка пита с двуцветен течен шоколад

11/03/2017
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф718302204
"Шоколадова пита - дайте я насам "
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо878
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1 в.ч. хладко
  • захар - 2 с.л.
  • суха мая - 1 пакет
  • яйца - 2 бр. + 1 жълтък за намазване
  • масло - 80 г разтопено
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 4.5 в.ч.
  • течен шоколад - 200 г двуцветен Нутела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа за месене се слага мая, захар и прясно мляко. Разбъркват се, докато захарта се разтопи.

Оставя се за 30 минути да шупне. След това към шупналата мая се добавят яйца, масло, сол и брашно. Омесва се меко, незалепващо тесто.

Тестото се разделя на 4 равни части. Всяка част се разточва на тънка кръгла кора с големина, колкото чиния за сервиране. В тепсия върху леко намазнена хартия се слага една кора, намазва се обилно с шоколад и се слага втора кора.

Отново се намазва с шоколад и се слага трета кора, която също се намазва. Слага се четвъртата кора, по средата се прави следа с отвора на кафена чаша. Питата се разрязва на 12 равни части. Хващат се две части и се завъртат два пъти в противоположна посока.

Това се повтаря и с останалите части. Намазва се отгоре с разбит жълтък. Оставя се да втаса така за още 30 минути. Пече се във фурна на 170 градуса за 20 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар