Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена Питка»Сладка пита с двуцветен течен шоколад

Сладка пита с двуцветен течен шоколад

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Сладка пита с двуцветен течен шоколад
Снимка: Джемиле Чешлиева
5 / 6
11/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Шоколадова пита - дайте я насам"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 в.ч. хладко
  • захар - 2 с.л.
  • суха мая - 1 пакет
  • яйца - 2 бр. + 1 жълтък за намазване
  • масло - 80 г разтопено
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 4.5 в.ч.
  • течен шоколад - 200 г двуцветен Нутела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа за месене се слага мая, захар и прясно мляко. Разбъркват се, докато захарта се разтопи.

Оставя се за 30 минути да шупне. След това към шупналата мая се добавят яйца, масло, сол и брашно. Омесва се меко, незалепващо тесто.

Тестото се разделя на 4 равни части. Всяка част се разточва на тънка кръгла кора с големина, колкото чиния за сервиране. В тепсия върху леко намазнена хартия се слага една кора, намазва се обилно с шоколад и се слага втора кора.

Отново се намазва с шоколад и се слага трета кора, която също се намазва. Слага се четвъртата кора, по средата се прави следа с отвора на кафена чаша. Питата се разрязва на 12 равни части. Хващат се две части и се завъртат два пъти в противоположна посока.

Това се повтаря и с останалите части. Намазва се отгоре с разбит жълтък. Оставя се да втаса така за още 30 минути. Пече се във фурна на 170 градуса за 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: