Овчарски пай с червено вино

11/03/2017
"Традиционният овчарски пай, но в един по-смел и по-апетитен вариант с червено вино "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо576
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и сварете картофите в подсолена вода.

Междувременно загрейте олиото. Добавете каймата, разбърквайте и мачкайте докато стане на трохи и се позапържи за около 15 мин.

Нарежете лука, морковите и чесъна на ситно. Прибавете ги към каймата и овкусете със смлян черен пипер. Гответе до омекване на зеленчуците около - 10 мин. Добавете в сместа сос Уорчестър и доматеното пюре.

Пържете около 5 мин и налейте виното. Разбъркайте хубаво и добавете телешкия бульон. Гответе докато течността се изпари. Добавете подправките, разбъркайте и изсипете в тава за печене.

Сварените картофи намачкайте. Докато са още топли добавете маслото и млякото. Подправете със сол и черен пипер. Добавете жълтъците и разбъркайте до хомогенност. Разпределете картофеното пюре върху сместа с каймата.

Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути или докато пюрето се зачерви. След като се изпече, оставете ястието да изстине, за по-лесно нарязване на парчета.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар