Тиквен сладкиш със стевия и цедено мляко

11/03/2017
Galya Vasilevaот Galya VasilevaНовак
"Хапвайте на воля, сладкишът е диетичен и е много, много, много вкусен "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо150
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • тиква - около 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 300 г, цедено или заквасена сметана
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • мед - 2 с.л.
  • стевия - равна на 100 г захар /20 мл течен екстракт или 1/2 ч.л. на прах/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се почиства от кората и семките, нарязва се на кубчета и се слага да се вари. Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Когато тиквата се свари, се отцежда от водата и се добавят двата жълтъка при още врялата тиква.

Добавя се стевията, сместа се пасира едро и се разбърква добре. Белтъците се разбиват на гъста пяна и бавно се добавят към вече леко поохладената тиква, бърка се в една посока. Разлива се в леко намазнена тавичка и се слага да се пече в предварително загрята фурна на 150 градуса за 20-25 мин.

Изважда се и се оставя да изстине. Медът и сокът от половин лимон се разбъркват заедно, докато медът се разтвори, прибавят се към цеденото мляко и се бърка до получаването на хомугенна смес.

Към тази смес можете да добавите малко стевия, ако не е достатъчно сладко на вкус. Заливате блата от тиква, след като се е охладил със сместа от цедено мляко, лимон и мед. Оставяте да престои около 2 часа във хладилник.

Имайте предвид, че целия сладкиш съдържа само между 900 и 1000 килокалории. Средно на порция от 300 грама се падат 250 кк.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар