Ябълков сладкиш с какао

11/03/2017
Tania Rusenovaот Tania RusenovaПомощник Готвач
"Вкусен плодов сладкиш с аромат на какао - няма фитнес инструктор на света, който да застане между нас и парче от този кекс "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 209
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд счукваме 4 броя яйца и поставяме 1 ч.ч. кафява захар. Разбиваме с миксер, след което добавяме и 1/2 ч.ч.олио. Отново разбиваме с миксер, а ако нямате, може и с тел.

В друг съд сипваме 2 ч.ч. брашно, канелата, какаото, бакпулверът и бъркаме, докато самите съставки се размесят много добре.

Прибавяме ги постепенно към яйцата и кафявата захар, като разбъркваме добре до получаването на хомогенна смес.

Накрая прибавяме ванилията и нарязаните на кубчета ябълки и разбъркваме добре така, че да се усвоят от тестото.

Готовата кексова смес прехвърляме във форма за кекс или в така, която предварително сме намазали с масло. Ябълковият сладкиш печем в загрята фурна на 180 до готовност, като проверяваме с клечка.

Изчакваме да изстине и след това го поръсваме пожелание с пудра захар или с кокосови стърготини.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар