Бретцели

11/03/2017
Таня Левеноваот Таня ЛевеноваЧирак 1x
"Каква диета, когато ей-сега ще извадим от фурната топли-топли бретцели "
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо468
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се тесто от продуктите, като маята се смесва с брашното. Тестото се покрива и се оставя да втасва на топло за около 40 мин.

След това то се премесва леко с още малко брашно и се оформя на руло. Рулото се дели на 6 части. От всяка част с ръце се разточва фитил. Той се прегъва в средата и двата му края се усукват два пъти.

След това краищата се прибират в средата на полученият кръг. Когато бретцелите са оформени, един по един се поставят в съд с подсолена вряща вода. Държат се точно по 40 секунди всеки.

Вадят се с решетъчна лъжица и се редят в тава, застлана с хартия за печене. С четка се намазват с прясно мляко, поръсват се с морска сол на вкус.

Тавата се поставя в студена фурна, която се включва на 180 градуса. Готови са след около 40-45 мин.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Избрани

    Подобни от Gotvach.bg

    Още от категориите