Италиански сладкиш с череши и маскарпоне

12/03/2017
Албена
отАлбенаИноватор34070611643
"Поднесете този сладкиш с чаша ароматно кафе и гарантираме, че гостите ви дълго няма да могат да спрат да говорят за него "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 182
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черешите се измиват и почистват от костилките. Понеже не е сезона на черешите, аз използвах замразени. Кравето масло се разтопява

В купа се разбиват яйцата, ванилията и захарта на лек, пухкав крем. Към разбитите яйца на порции се прибавя маскарпонето. Разбъркването продължава с дървена шпатула бавно и внимателно, за да не спадне крема.

Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Лъжица по лъжица се прибавя брашното към сместа като отново внимателно се разбърква.

На малка струйка се добавя и вече поохладилото се краве масло.Тестото се разбърква до получаване на хомогенна смес. Накрая се прибавят и почистените череши и отново леко се разбърква.

Сместа се прехвърля във форма с откопчаващ се борд и предварително застлана с хартия за печене.

Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Проверява се дали е готов, като се забоде в него клечка за зъби и тя излезе суха от него. След като се извади от фурната готовият сладкиш се поръсва с пудра захар.

Източник: hovogliadidolce.itподобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар