Италиански сладкиш с череши и маскарпоне

12/03/2017
Албенаот АлбенаИноватор 3x
"Поднесете този сладкиш с чаша ароматно кафе и гарантираме, че гостите ви дълго няма да могат да спрат да говорят за него "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо858
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • брашно - 300 г
  • пудра захар - 220 г
  • яйца - 3 бр.
  • маскарпоне - 250 г
  • масло - 50 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 капсула
  • череши - 350 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черешите се измиват и почистват от костилките. Понеже не е сезона на черешите, аз използвах замразени. Кравето масло се разтопява

В купа се разбиват яйцата, ванилията и захарта на лек, пухкав крем. Към разбитите яйца на порции се прибавя маскарпонето. Разбъркването продължава с дървена шпатула бавно и внимателно, за да не спадне крема.

Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Лъжица по лъжица се прибавя брашното към сместа като отново внимателно се разбърква.

На малка струйка се добавя и вече поохладилото се краве масло.Тестото се разбърква до получаване на хомогенна смес. Накрая се прибавят и почистените череши и отново леко се разбърква.

Сместа се прехвърля във форма с откопчаващ се борд и предварително застлана с хартия за печене.

Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Проверява се дали е готов, като се забоде в него клечка за зъби и тя излезе суха от него. След като се извади от фурната готовият сладкиш се поръсва с пудра захар.

Източник: hovogliadidolce.itподобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар