Салата Тоскана с бял боб, сушени домати и рукола

12/03/2017
"Уханна, нестандартна и невероятно вкусна - ще опитате ли от нашата салата Тоскана?"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо451
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • боб - 200 г сварен (едър)
  • сушени домати - 60 г
  • маслини - 60 г Каламата (обезкостени)
  • рукола - 5 ч.ч.
  • чери домати - 1/2 ч.ч.
  • ДРЕСИНГ
  • риган - пресен ( сух ) - 1 с.л.
  • зехтин - 120 мл
  • балсамов оцет - 120 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се фасулът до пълна готовност.

Започва се с дресинга. Всички продукти за него се смилат в блендер.

В купа се смесва сварения фасул, нарязаните сушени домати и нарязаните маслини на четвъртинки. Добавя се малко от соса и се разбърква.

На дъното на салатиерата първо се поставят листа от рукола, а в средата сместа с фасула, залива се с част от дресинга, декорира се с Чери домати нарязани на половинки, Другата част от соса се изсипва в сосира за допълнителна заливка по желание.

Източник: Кулинарен блог на Мария Митева

Забележка: Ако случайно имате сладко от маслини, може да се добавят в едната половина на салатата , както аз направих, като първо ги измивате под хладка вода и се прибавят цели маслини. Те са дребни маслини. Салатата придобива много приятен сладко-кисело-солен вкус, приятен и нестандартен.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар