Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Наложена баница с праз

Наложена баница с праз

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Наложена баница с праз
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
07/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Класика в кухнята - наложена баница с праз, която може да се хапва сутрин, обед и вечер"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет фини
  • сирене - 400 г
  • яйца - 4 бр.
  • газирана вода - 1 к.ч.
  • праз - 1 стрък
  • олио
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза на ситно и леко го запържете.

Разстелете корите, разбийте яйцата и добавете газираната вода, натрошете сиренето. В тава, намазана с олио, накъсайте от корите и застелете, поръсете от сиренето и праза.

Така редите на няколко реда, когато корите свършат нарежете баницата на квадрати и залейте с разбитите яйца.

Нарежете парченца масло и сложете на няколко места. Печете баницата до зачервяване.

Наложената баница с праз се поднася топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: