Здравословно мариновано зеле

12/03/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Подарете на любимите си хора вкусно мариновано зеле, готово за една нощ "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 426
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • прясно зеле – 2 кг
  • моркови – 500 г
  • чесън – 4 скилидки
  • марината
  • олио – 150 мл
  • ябълков оцет – 150 мл
  • сол – 2 с.л. равни
  • захар – 100 г
  • дафинов лист – 3 бр.
  • черен пипер – 6 зърна
  • вода – 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям съд поставете нарязаното на ситно прясно зеле, настърганите моркови и нарязаните на тънки филийки чесън. Разбъркайте добре (без да мачкате), за да се смесят зеленчуците.

Напълнете плътно трилитров сух буркан със салатата. В тенджера поставете всички съставки за маринатата, поставете на котлона да заври.

След като поври 5 минути залейте с горещата марината салатата, затворете буркана с капака и оставете така за една нощ на топло (стайна температура). На утринта салатата е готова за консумация.

Тя е много подходяща за здравословна закуска или гарнитура към основно ястие, подарете на любимите си хора вкусно мариновано зеле, готово за една нощ.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Теодора Иванова Каменова
За Великден купих прясно зеле за салата, но се оказа доста жилаво и реших да го мариновам по тази рецепта.Спазих точно грамажа на маринадата и стана превъзходно , много Ви благодаря за тази рецепта
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв