Вкусен портокалов кейк със стафиди

12/03/2017
Мария Симоваот Мария СимоваПомощник Готвач
"Знаете, че сме професионалисти - и кейк ще приготвим, с глазура ще го залеем, че и рецептата ще ви покажем "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо324
  • Преглеждания за месеца323
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в коняк, настържете кората на портокалите на ренде и изстискайте сока им в сокоизтисквачка. Оставете настрани за по-късно.

В дълбока купа разбийте с миксер яйцата със захарта на пухкав крем. На тънка струя прибавете олиото, добавете пресятото брашно смесено с бакпулвера и разбъркайте до еднородна смес.

Прецедете добре стафидите от коняка, добавете ги заедно със сока и настърганите корички на портокалите към сместа и разбъркайте отново. В намазана с масло и леко поръсена с брашно форма за кекс, изсипете сместа.

Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна, до готовност като проверявате за това по метода клечка. Готовия и изпечен кейк оставете за 10 минути във формата да се поохлади, след което извадете и поставете в подходяща чиния за сервиране.

Настържете кората на портокала на ренде, а сока му изцедете. В метален съд прибавете сметаната, маслото, захарта, 2 с.л. портокалов сок и настърганите портокалови кори.

Поставете на слаб огън до разтопяване на маслото. С тази глазура с помощта на четка намажете целия кейк. Оставете останалата глазура да изстине до гъста смес и полейте с нея кейка.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар