Домашен тиквеник

12/03/2017
plamak17от plamak17Новак
"Всяка тиква си мечтае да бъде използвана за приготвянето на домашен тиквеник "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо194
  • Преглеждания за месеца193
  • Преглеждания за седмицата136
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • тиква - 2 кг
  • захар - 350 г
  • канела - 1/2 пакетче
  • орехи - 300 г
  • олио - 100 мл
  • кори за баница - 1 пакет
  • пудра захар - за поръсване

Начин на приготвяне

Обелваме и настъргваме тиквата. Настърганата тиква се слага в по-дълбок съд и се запържва с олио.

След като омекне тиквата се добавят захарта, канелата и орехите, всичко се разбърква добре, запържва се още 2-3 мин и се маха от котлона да почине сместа.

Горе-долу по 2-3 с.л. от сместа се разстилат на всяка кора, навива се на руло и след това се слага в намазнена тава. След като се напълни тавата се полива с малко олио.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност, около 30-40 мин. Когато изстине тиквеникът се поръсва с пудра захар.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар