Домашен тиквеник

12/03/2017
plamak17
отplamak17Новак1
"Всяка тиква си мечтае да бъде използвана за приготвянето на домашен тиквеник "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 222
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и настъргваме тиквата. Настърганата тиква се слага в по-дълбок съд и се запържва с олио.

След като омекне тиквата се добавят захарта, канелата и орехите, всичко се разбърква добре, запържва се още 2-3 мин и се маха от котлона да почине сместа.

Горе-долу по 2-3 с.л. от сместа се разстилат на всяка кора, навива се на руло и след това се слага в намазнена тава. След като се напълни тавата се полива с малко олио.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност, около 30-40 мин. Когато изстине тиквеникът се поръсва с пудра захар.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!