Баница с тиквена и ябълкова плънка

12/03/2017
Tania Rusenovaот Tania RusenovaЧирак
"Сладка и уханна баница с два вида плънка - новото име на изкушението "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо273
  • Преглеждания за месеца272
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • кори за баница - 400 г
  • тиква - 500 г Цигулка
  • ябълки - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • канела - 1 ½ с. л.
  • мазнина - растителна

Начин на приготвяне

Почистваме тиквата от кората .Настъргваме я на ренде и задушаваме с малко мазнина за около 7-8 мин.

Разбъркваме често, за да не загори. Махаме я от огъня и оставяме да изстине.

Докато чакаме да изстине тиквата, вземаме ябълките. Почистваме от семената и също настъргваме на ренде. Добавяме ябълките към тиквата и всичко го овкусяваме със захарта и канелата.

Вземаме готовите кори за баница, разстиламе ги и започваме да поръсваме от готовата вече смес.

Преди да започнем, равномерно поръсваме растителна мазнина и чак тогава разпределяме част от плодовата плънка. Така докато свършат корите и плънката. Най-накрая завършваме с корите .

Баницата я напръскваме с растителна мазнина и поставяме да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45-50 минути.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар