Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка Баница»Баница с тиквена и ябълкова плънка

Баница с тиквена и ябълкова плънка

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Баница с тиквена и ябълкова плънка
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 4
12/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Сладка и уханна баница с два вида плънка - новото име на изкушението"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • тиква - 500 г Цигулка
  • ябълки - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • канела - 1 ½ с.л.
  • мазнина - растителна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме тиквата от кората .Настъргваме я на ренде и задушаваме с малко мазнина за около 7-8 мин.

Разбъркваме често, за да не загори. Махаме я от огъня и оставяме да изстине.

Докато чакаме да изстине тиквата, вземаме ябълките. Почистваме от семената и също настъргваме на ренде. Добавяме ябълките към тиквата и всичко го овкусяваме със захарта и канелата.

Вземаме готовите кори за баница, разстиламе ги и започваме да поръсваме от готовата вече смес.

Преди да започнем, равномерно поръсваме растителна мазнина и чак тогава разпределяме част от плодовата плънка. Така докато свършат корите и плънката. Най-накрая завършваме с корите .

Баницата я напръскваме с растителна мазнина и поставяме да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45-50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: