Подсирената баница на мама

12/03/2017
Янка Атанасоваот Янка АтанасоваГотвач
"Приготвяш с мляко, а хапваш със сирене - ето на това му се казва чудна баница, пръстите да си оближеш "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо562
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет
  • овче мляко - 500 мл
  • яйца - 1 бр.
  • сол - щипка
  • мас - 2 с.л. свинска
  • мая - 4 - 5 капки за сирене

Начин на приготвяне

Овчето мляко се слага на котлон, да се стопли леко. Добавяме му няколко капки мая за сирене и го оставяме да се подсири.

Докато чакаме разбиваме яйцето с щипка сол. Когато млякото е готово, добавяме яйцето и разбъркваме добре.

Взимаме голяма тава и я мажем със свинска мас навсякъде. Отваряме готовите кори за баница и всеки лист се взима, събира се и се подрежда в тавата. Като подредим всички листи, внимателно разпределяме сместа, така че да покрие цялата тава.

Накрая слагаме по малко мас отгоре на няколко места и слагаме да се изпече в загрята фурна на 180 градуса. Печем баницата за около 30 минути, до златист цвят.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар