Фалшива лазаня с макарони

12/03/2017
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
"Фалшива или не - това е най-вкусната лазаня с макарони, която може да вкусите "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 773
  • Преглеждания за месеца3044
  • Преглеждания за седмицата62
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете лука на дребно. Сипете зехтина в тиган и загрейте на котлона.

Сложете лука и запържете за кратко до златисто, добавете каймата и пържете за 10-тина минути до готовност. Прибавете доматите, разбъркайте и подправете със сол, черен и червен пипер и захар.

Разбъркайте отново и оставете соса да поври до изпаряване на излишната течност и сгъстяване на соса. Сварете макароните в 4 литра подсолена вода по указанието на опаковката.

В касерола сложете маслото и разтопете на котлона, сипете браното и с телена бъркалка разбъркайте и запържете за минута до златисто. Сипете млякото и бъркайте до получаване на средно гъст сос. Подправете със сол, пипер и щипка индийско орехче.

Отцедете макароните, намажете дълбока тава с малко масло и сипете половината от макароните. Полейте с половината от бешамела, след това половината от доматения сос и поръсете с настърганата зряла моцарела.

Покрийте с останалата половина макарони, останалия бешамел и върху него доматения сос. Отцедете моцарелата от саламурата и я нарежете на парчета. Подредете моцарелата върху соса.

Загрейте фурната на 180 градуса и сложете тавата. Запечете макароните за около 20 минути до разтапянето на моцарелата. Извадете и поднесете поръсени с малко магданоз.

Ако искате да поднесете хубаво стегнато парче ще трябва да изчакате да се охлади, след охлаждане стяга и визуално се получава по добра порция, а пък ако не ви се чака - хапнете си я като мен топла!подобни рецепти тук

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар