Омлет с домати и див чесън

12/03/2017
Гергана  Георгиеваот Гергана ГеоргиеваИноватор 1x
"Не просто омлет, а супер изкушение с лек, но неустоим аромат на див чесън "
Приготвяне10 мин.
Готвене7 мин.
Общо17 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо336
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Нарязваме шунката на кубчета, дивия чесън и магданоза на дребно и прибавяме към тях 2 с.л. домати от консерва. Разбъркваме ги.

В друг съд разбиваме яйцата с вилица и прибавяме щипка сол, а в чинийка настъргваме кашкавала.

В тиган слагаме бучка масло и като се разтопи и започне да образува пяна изсипваме яйцата. Разклащаме ги, за да се разнесат равномерно по дъното на тигана, след което изсипваме доматите с нарязаните в тях шунка и зеленини.

Леко с дървена лопатка смесваме плънката с яйцата, без много да разбъркваме, само толкова, че да разпределим плънката между тях.

Пържим, като разклащаме тигана напред-назад и леко отделяме и повдигаме краищата с лопатката, за да не залепне омлета.

Когато омлета е готов, го поръсваме с рендосан кашкавал, прегъваме го на две и го поставяме в чиния.

Сервираме и хапваме докато е още топъл. Така се усещат най-добре ароматите на масло и пресни зеленини.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар