Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена скумрия с моркови и маслини

Печена скумрия с моркови и маслини

ViktoriaViktoria
Чирак
63436133460
13/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Обяд са ценителите на вкусните рибни ястие - пълнена скумрия, която ще ви грабне сърцето"

Необходими Продукти

  • скумрия - 1 кг
  • моркови - 250 г
  • маслини - 150 г (по желание черни или зелени без костилки)
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 40 мл
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за намазване
  • лимони - 1 бр.
  • копър - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се почиства и хубаво се измива.

Морковите се настъргват на ренде и се запържват в зехтина заедно с наситнения чесън и нарязаните на шайби маслини. Добавя се сол и черен пипер.

В тава слагаме скумриите и ги пълним с готовата смес. Ръсим със сол и поливаме с олио или зехтин.

Завиваме тавата с рибата във фолио и печем на 200 градуса до готовност. Когато рибата стане готова гарнираме с лимон и копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: