Домашна пица с филе

12/03/2017
Yuliya Kenderlievaот Yuliya KenderlievaНовак
"Домашна? С филе? Направете направо две, че първата ще бъде изядена за нула време и за вас няма да остане "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо205
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа сипвате киселото мляко и добавяте содата, за да може да шупне. Слагате солта, зехтина и брашното и започвате да месите. Тестото не трябва да лепне, ако е така прибавяте още брашно. Оставяте 15 минути тестото да почине.

След като е готово с помощта на точилка го разточвате (предварително поръсете повърхността, където точите с брашно, за да не залепва, точилката също може да я набрашните) и вие определяте дебелината на блата. Намазнявате тавичката с разтопеното масло и намазвате блата.

Прибавяте доматеното пюре, нареждате нарязаното на ленти или кубчета филе, царевицата, топеното сирене на кръгчета и поръсвате със сусама и чубрицата. Слагате в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути.

Когато краищата на пицата станат златисти я вадите и поръсвате с настъргания кашкавал. Слагате докато кашкавалът се разтопи и накрая нареждате чери доматите и маслините.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар