Гъби с ориз и чери домати

13/03/2017
Албенаот АлбенаИноватор 3x
"Постно и вкусно - така готвим ние "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо450
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на дребно. След това се задушава с малко олио и вода.

Гъбите се почистват (аз ги обелвам, без да ги мия) и нарязват на едри парчета. Прибавят се към задушения вече лук. Оризът се измива и също се прибавя към задушените зеленчуци.

Долива се половин чаена чаша вода, след което ястието се разбърква. Подправя се със сол и черен пипер. След като оризът набъбне се прибавят нарязаните на половинки чери домати. Всичко се прехвърля в тава.

Прибавя се още около две и половина чаени чаши вода. Разбърква се отново. Ястието се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Тавата може да покрие с фолио при печенето, за да не остане оризът сух. Когато оризът е готов се поръсва с пресен магданоз. Може да се консумира самостоятелно и като гарнитура към различни меса.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар