Постна селска питка

13/03/2017
Мария Симоваот Мария СимоваПомощник Готвач
"Щом постите, значи няма как да не опитате нашата ароматна селска, постна питка "
Приготвяне90 мин.
Готвене40 мин.
Общо130 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо441
  • Преглеждания за месеца440
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • брашно - 600 г
  • мая - 20 г прясна
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 щипки
  • вода - 350 мл топла
  • олио - 3 с.л.

Начин на приготвяне

Пресейте в купа брашното, добавете солта и разбъркайте. Разтворете маята в топлата вода, прибавете захарта, олиото и сипете сместа в брашното.

Замесете меко тесто, завийте със стреч фолио и оставите на топло за 1 час, да удвои обема си. Втасалото тесто, премесете и оформете топка, поставете я в малка тава постлана с хартия за печене.

Намажете тестото с олио с помощта на четка, оставете тестото да втаса отново. Печете в предварително нагрята 180 градуса фурна за около 35-40 минути.

Извадете изпечената питка от фурната и отново намажете с олио, завийте за около 10 минути с кухненска хартия и кърпа. Извадете топлата питка от тавата и сервирайте. Мека, топла и много вкусна питка.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар