Пилешки ролета с богата плънка и със сусам

13/03/2017
"Разкошни ролета с богата плънка и неустоим аромат, които са перфектни за специални поводи и скъпи гости "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо480
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо начукайте внимателно с дървено чукче в найлонов плик. Измийте и подсушете.

В дълбока купа поставяйте пържолите една по една, като овкусявате със сол и пипер, пръскате със соев сос, поливате със сока от изцедения лимон и зехтин, помежду им слагате скилидки от наситнения чесън и накрая поливате с виното. Оставяте за няколко часа в хладилник.

Пригответе плънката като нарежете киселите краставички на жулиени, кашкавала и шунката на около 1 см пръчици и с дължина колкото ще са ролетата. След като са престояли пържолите достатъчно в хладилника, за да поемат ароматите, започнете с приготвянето на ролетата.

Вземете пържола, поставете с кожата надолу, постелете парче бекон върху нея, върху него парче топено сирене, парче шунка, до него парче кашкавал, краставички, няколко зелени маслини, завийте като руло.

Забодете на няколко места рулето с клечки за зъби и поставете в намазнена тавичка, покрита с хартия за печене. Пригответе по същия начин и завийте останалите пържоли.

След като са подредени в тавичката поръсете с пушения червен пипер, поръсете обилно със сусама, внимателно около тях налейте гъбения бульон, завийте с фолио и печете около час в началото на висока температура, а после намалете фурната но 180 градуса.

След час извадете тавата, отстранете фолиото и допечете до приятен загар на месото и изпичане на сусама.

Поднесете ролетата с подходяща и любима гарнитура, в случая аз със свежа зелена салата и мнооого бяло вино! Вкусно да ви е! Наздраве!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар