Ръжена фокача

13/03/2017
Monika Ivanovaот Monika IvanovaИноватор
"Фокача в здравословен вариант с ръжено брашно - не пропускайте да опитате "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо198
  • Преглеждания за месеца197
  • Преглеждания за седмицата112
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Около 30 мл прясно мляко леко затопляме и в него сипваме маята и захарта и оставяме настрани 10-15 минути. През това време смесваме брашната, 2 с.л. олио, захарта, солта, останалото мляко и последно добавяме сместа с маята.

Размесваме хубаво (в зависимост от качеството на брашната може да се наложи или още малко течност или още малко мляко, така че да стане гладко и сравнително нелепливо тесто). Покривате купата с влажна кърпа и оставяте на топло да втаса за час.

Когато тестото е набухнало го прехвърлете в намазнена тава и го притиснете с пръсти, така че да стане тънко и равномерно разпределено в тавата.

Намажете отгоре с останалата мазнина и отново оставете във фурната на 30 градуса да втасва поне още половин час.

Преди да започнете печенето наредете отгоре нарязани и почистени от костилките маслини и поръсете с розмарин. Фокачата се пече на 190 градуса около 40 минути или до готовност.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар