Френски омлет със зелена плънка

13/03/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач3031091366
"Стане ли дума за омлет, парфюми и любов - може да имате пълно доверие на французите - те знаят как се правят "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 006
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • яйца – 3 бр.
  • пармезан –2 с. л.
  • спанак – 1 шепа, измит и нарязан на ситно
  • коприва – 1 шепа, измита и нарязана на ситно
  • киселец – 1 шепа, измит и нарязан на ситно
  • пресен чесън – 1 - 2 стръка, нарязан на колелца
  • моркови – 1/2 бр, нарязан на тънки шайби
  • сирене – 50 г настъргано или натрошено
  • масло – 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На умерено загрят котлон в подходящ съд с капак се слагат 2 с. л. от маслото и постепенно се добавят да се задушат първо морковът, след това чесънът и накрая копривата, спанакът и киселецът. Отстранява се от котлона и се изчаква да се охлади.

Яйцата се чукват в купа и се разбиват леко с вилица или тел. Не бива да се получава много пяна. Накрая се добавя пармезанът и се разбърква сместа хубаво.

В чугунен тиган (или тиган с по-дебело дъно и незалепващо покритие) се сгорещява 1 с. л. от маслото - когато започне да избива пяна, се изсипва сместа за омлета в него.

Сместа се разпределя в тигана с вилица, като леко се разбърква, докато се потвърди.

С помощта на вилица или шпатула се повдигат краищата на омлета, за да изтече останалата отгоре течна част към дъното.

Плънката от задушените зеленчуци се разпределя в средата, по диаметъра на омлета, като накрая се поръсва със бялото сирене и се прегъва по средата.

Омлетът се захлупва с бързо движение върху чиния. Сервира се с пролетна свежа салата.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар