Макарони на фурна тип лазаня

13/03/2017
"Макарони с пилшеко - идея си нямате колко невероятно вкусно ни се получиха "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо358
  • Преглеждания за месеца357
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Измийте добре бутчетата и ги сварете до пълната им готовност в 1. 5 л. подсолена вода в която сте сложили и черния пипер за да се получи бульон. Обезкостете пилешкото месо и го наситнете на кубчета. В тава запечете леко макароните и ги залейте на с пилешкия бульон.

Сложете ги на 200 градуса във фурната докато подготвите другите продукти. Почистете лука и морковите. Лука нарежете на ситно, а морковите настържете. Почистете и счукайте скилидките чесън с малко сол.

Задушете леко зеленчуците в маслото и добавете пилешкото само колкото да го види огъня. Прибавете сместа при макароните, разбъркайте добре и отново приберете във фурната. Обезкостете маслините и ги накълцайте.

Нарежете топено пушеното сирене на кубчета. Прибавете маслините и сиренето в тавата и разбъркайте.

Приберете във фурната и оставете да се пече докато макароните напълно поемат бульона и отгоре се получи леко кафеникава коричка. Изключете фурната и оставете да поизстине.

Докато е топло ястието настържете кашкавала да се разтопи единствено от неговата топлина, но на изключена фурна. Преди да сервирате оставете лазанята да се стегне.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

tania215
tania215
13.03.2017 20:39
Ili se sragat ne vareni vav tavata ili se vr1t predi tova ?
0
1
tania215
tania215
13.03.2017 20:38
Ma makaronite vret lise v bolono ?
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв