Толумбички от парено тесто

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
13/04/2012
"Знаете ли как да си направите толумбички толкова сочни и вкусни, че всеки да си оближе пръстите? Вижте тук"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции30-40 бр.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо41 322
  • Преглеждания за месеца378
  • Преглеждания за седмицата88
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • за пареното тесто
  • вода - 500 г
  • масло - 130 г краве
  • лимонтузу - 1 щипка, или оцет или лимонов сок
  • сол - щипка
  • брашно - 250 г
  • яйца - 7 броя
  • за сиропа
  • захар - 400 г
  • вода - 500 г
  • лимони - настъргана кора по желание + сока на 1 лимон
  • ванилия - 3 прахчета

Приготвяне

Сложете водата с маслото да кипне в сд на котлона и добавете киселината и солта. Сипете цялото брашно и бъркайте енергично с дървена лъжица, докато се получи отделящо се от стените на съда тесто.

Оставете го да изстине и добавете едно по едно яйцата, като след всяко разбърквате добре тестото. В дълбок тиган сгорещете около 300 мл мазнина за пърженето.

Шприцовайте със шприц с широк накрайник тестото на малки толумбички и ги пускайте направо във врящата мазнина. Изрязвайте толумбичките с помощта на нож, потопен в сгорещеното олио. Щом леко покафенеят, изваждайте толумбите и ги оставете да изстинат.

През това време пригответе сиропа, като кипнете в съд на котлона водата със захарта, добавите лимоновия сок и кора. Бъркайте за 1-2 минути и снемете от котлона. Ароматизирайте се с ванилията и оставете леко да се охлади.

В тава наредете толумбите на 1 ред и ги залейте със захарния сироп. Оставете да престоят 2 часа преди да поднесете.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 15
4 9
3 3
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Dimitrichka
Dimitrichka
21.09.2016 01:00
По-принцип трябва да се сложи вода или мляко масло и малко захар не се оставя да завира бърека се постоянно слага се брашното и се бърка за да не загори и като истине се слагат яйцата едно по едно
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
04.05.2016 20:45
нещо има май нередно в рецептата, но нз какво...
0
0
pipi
pipi
11.03.2015 23:16
Mmm testoto stana tvurde redichko I na buchici, ne moja da se shpricova, zatova go oformqh s lujica :-) na vkus obache beshe dobre, na vid-neuznavaemo...
5
2

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с