Сарми от пуешко месо

14/03/2017
Мария Гулековаот Мария ГулековаПомощник Готвач
Приготвяне30 мин.
Готвене140 мин.
Общо170 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо39
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В половината масло задушаваме нарязаните на ситно гъби и шунка. След това добавяме предварително изчистения и измит ориз, червения пипер, подправките и водата.

Варим докато оризът набъбне. От зелката взимаме 6 големи листа и в тях поставяме по една порция месо и 1 с.л. от приготвената плънка. Завиваме листата на големи сърми.

В останалото масло задушаваме ситно нарязаното кисело зеле, като добавим и 1 ч.л. червен пипер.

В гювеч слагаме половина от задушеното зеле. Върху него сърмите, а отгоре останалото зеле. Добавяме малко зелев сок и вода, захлупваме и печем в умерена фурна за около 2 часа.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар