Сарми от пуешко месо

14/03/2017
Анонимен
отАнонименПомощник Готвач40714101
"Сочни сармички, които ще очароват любителите на мръвките И не само тях "
Приготвяне30 мин.
Готвене140 мин.
Общо170 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо564
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В половината масло задушаваме нарязаните на ситно гъби и шунка. След това добавяме предварително изчистения и измит ориз, червения пипер, подправките и водата.

Варим докато оризът набъбне. От зелката взимаме 6 големи листа и в тях поставяме по една порция месо и 1 с.л. от приготвената плънка. Завиваме листата на големи сърми.

В останалото масло задушаваме ситно нарязаното кисело зеле, като добавим и 1 ч.л. червен пипер.

В гювеч слагаме половина от задушеното зеле. Върху него сърмите, а отгоре останалото зеле. Добавяме малко зелев сок и вода, захлупваме и печем в умерена фурна за около 2 часа.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар