Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сарми от пуешко месо

Сарми от пуешко месо

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1581k1
14/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
170 мин.
Порции
6
"Сочни сармички, които ще очароват любителите на мръвките И не само тях"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 6 порции
  • кисело зеле - 1 зелка
  • ориз - 1 к.ч.
  • гъби - 1 ч.ч.
  • шунка - 100 г
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • джоджен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В половината масло задушаваме нарязаните на ситно гъби и шунка. След това добавяме предварително изчистения и измит ориз, червения пипер, подправките и водата.

Варим докато оризът набъбне. От зелката взимаме 6 големи листа и в тях поставяме по една порция месо и 1 с.л. от приготвената плънка. Завиваме листата на големи сърми.

В останалото масло задушаваме ситно нарязаното кисело зеле, като добавим и 1 ч.л. червен пипер.

В гювеч слагаме половина от задушеното зеле. Върху него сърмите, а отгоре останалото зеле. Добавяме малко зелев сок и вода, захлупваме и печем в умерена фурна за около 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: