Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с извара и маслини

Разядка с извара и маслини

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Разядка с извара и маслини
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
13/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Приготвя се за нула време и е чудесно допълнение към празничната трапеза"

Необходими Продукти

  • извара
  • маслини - 8 - 9 бр.
  • олио - 1 - 2 с.л. или майонеза
  • копър - няколко стръка
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разядката е подходяща както самостоятелно да се консумира, така и като мезе за ракия, може да се поднесе като салата, предястие или гарнитура.

Изварата поставяме в дълбок съд. Почистваме маслините от костилките и част от тях режем на ситно.

Нарязаните на парченца маслини ги добавяме към изварата. След това добавяме мазнината или майонезата, нарязания на дребно копър, подправките.

Смесваме всичко и украсяваме с маслини, подредени отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
40
30
21
10
Дай твоята оценка: