Ломска саламура

13/03/2017
Maria Petrova
отMaria PetrovaНовак18412
"Изпитана рецепта за гозба с речна риба - опитайте и оценете колко ви харесва от 1 до 10 "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 597
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и се изпържва, оваляна в брашно в нагорещено олио.

Лукът, доматите и чушките се запичат, нарязват се на едро и се слагат в тенджера с вода. Трябва да врят, докато омекнат напълно.

Към тях се добавя пържената риба, накълцаният чесън, наситнените магданоз, копър и солта.

Олиото, в което е пържена рибата, не прецежда и се слагат около 3-4 с.л. в саламурата. Оставя се да заври за няколко минути и се изключва. Поднася се гореща с лют пипер и лимон.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар