Печена скумрия в йенска тенджера

13/03/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо263
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме рибите много добре, като махнем главите. Всяка риба се разделя на 4 части. Посоляваме рибата и я оставяме да престои така, за да се осоли добре.

Сгорещяваме олиото и в него задушаваме нарязаните лук, гъби и домати. Варим за 10-15 минути, след което сместа изсипваме в йенска тенджера. Добавяме виното, чесъна и рибата.

Отгоре слагаме няколко резени обелен лимон. Захлупваме и печем в умерена фурна за около 30-40 мин. Когато извадим ястието от фурната го поръсваме със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар