Погача с пълнозърнесто брашно

13/04/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Нещо ни подсказва, че тази погача ще бъде изядена, докато е топла "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 972
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете заедно 2 вида брашното, гриса, бакпулвера, солта, половината от кашкавала и натрошеното сирене.

Разтворете содата в киселото мляко и го разбийте с яйцето и зехтина. След това добавете към сухата смес и бъркайте с дървена лъжица, без да месите.

Получава се лепкаво тесто, от което спомощта на намазнени ръце и лъжица оформяйте топчета и ги подреждайте едно връз друго в намазнена и набрашнена тава произволно.

Поръсете отгоре с останалата част от настъргания кашкавал и сусама. Сложете погача с пълнозърнесто брашно да се пече в предварително загрята фурна на около 180-190 градуса до зачервяване.
подобни рецепти тук

5 1
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Илияна Апостолова
"Връз" означава "върху"!
2
0
домакиня
домакиня
23.12.2012 07:27
Как така се редят едно ВРЪЗ друго ?
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите